Adam Larsson var med och vann VM-guld i Köpenhamn 2018. Foto: Bildbyrån

Svarar på kritiken: ”Trist att vara nedskrivna så tidigt – det är konstigt”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor har kanske VM:s bästa backuppsättning.

Men lagets offensiv har fått kritik.

– Det är trist att vara nedskrivna så tidigt innan turneringen ens har börjat. Det är konstigt, säger backen Adam Larsson till SVT Sport.

På backsidan finns starka namn som till exempel Buffalos Rasmus Dahlin, Vancouvers Oliver Ekman-Larsson och Chicagos Erik Gustafsson. Men offensivt saknas spetskompetens. Till exempel finns ingen av Sveriges 26 främsta poängplockare i NHL, bland forwards, med i VM-truppen.

Efter premiärsegern mot Österrike i går (3-1) sågade SVT Sports expert Jonas Andersson den svenska offensiven och gav endast godkänt till kedjan med Rasmus Asplund, Max Friberg och Joel Kellman.

Ishockey-VM

– Det var skrämmande svagt av övriga forwards, sade han, och konstaterade samtidigt att han inte ser Sverige som en tydlig medaljkandidat i nuläget.

Seattles backklippa Adam Larsson – med närmare 700 NHL-matcher i bagaget och ett VM-guld från 2018 på meritlistan – svarar på kritiken:

– Jag tycker att vi har en bra mix i laget och vi gjorde det vi skulle i premiären. Nu är det ny match i dag. Vad andra skriver om vår trupp kan vi inte ändra på.

Slår ni ur underläge?

– Om man ska läsa det media skriver, ja. Jag tycker att vi har ett bra lag, men vad andra drar för slutsatser får dom stå för.

Är det störande?

– Nej, jag tycker inte att det spelar någon roll. Vi tror på det vi gör och det kan man komma riktigt långt på.

Bromé: ”Stundtals bra”

När dom blågula världsstjärnorna saknas står hoppet till bland annat till Mathias Bromé som gjorde 49 poäng (14+35) på 41 matcher för Davos i schweiziska ligan under säsongen som gick.

– Vi har en bra känsla efter att ha startat turneringen med en vinst. Jag tycker att vi stundtals spelade bra, men sedan finns det förstås saker att justera. Bland annat hade det varit bra att hänga någon balja i powerplay och inte vara så mycket på utsidan, säger han till SVT Sport.

KLIPP: Se Sveriges samtliga mål i premiärmatchen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet