Charles ”Challe” Berglund ansluter till HV71:s stab Foto: TT

Djurgårdsprofilen Challe Berglund till HV71:s tränarstab

Uppdaterad
Publicerad

Hockeyprofilen Challe Berglund går in i krisande HV71:s tränarstab. Klubben behåller sin huvudtränare Tommy Samuelsson men låter Johan Åkerman gå.

– HV71 har tagit en hel del nya spelare. Nu kände man kanske att man behövde göra något på ledarsidan också, säger SVT-experten Håkan Loob.

– I den situationen klubben befinner sig är det lätt att det låser sig lite och man kramar klubban får hårt. Min uppgift blir nu att komma in och försöka få spelarna att slappna av och få lite tryck i grejerna, säger Challe Berglund till HV71:s hemsida.

57-årige Berglund spelade under karriären för Djurgården som han även tränade och var general manager för efter den aktiva karriären. Han har även varit huvudtränare för Timrå och Modo. Senaste officiella uppdraget inom hockeyn var när han var general manager i Djurgården 2014.

HV71 tippades av flera experter tillhöra toppen i SHL den här säsongen. Så har det inte blivit. Istället parkerar nykomlingen som nästjumbo i tabellen efter 32 omgångar, fyra poäng från kvalstrecket, men hela nio poäng från slutspel.

”Behöver få in ny energi”

– Vi har inte fått ut det av laget som vi vill och nu behöver vi få in ny energi inför avslutningen och där tror vi att Challe kan spela en viktig roll. Med sin gedigna hockeybakgrund och positiva attityd tror vi att han kan bidra med att laget lyfter, säger Kent Norberg, sportchef i HV71 till egna hemsidan.

Med Berglund in, kontraktet gäller säsongen ut, kommer Johan Åkerman att få flytta på sig. Ledarstaben blir nu Tommy Samuelsson, som är kvar som huvudtränare, och Berglund och Fredrik Stillman som assisterande.

Under onsdagen rapporterade SVT att HV71 hade tagit kontakt med Rikard Grönborg för att ersätta Åkerman i staben, men så blev alltså inte fallet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: C More/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.