Patrick Kane, längst till höger, prickar in 2–2 i den andra perioden. Foto: TT Nyhetsbyrån

Patrick Kane förlängde poängsviten – jagar egna rekordet

Uppdaterad
Publicerad

Storstjärnan Patrick Kanes magiska form håller i sig.

I natt gjorde han poäng för 20:e matchen i rad när Chicago föll med 3–5 hemma mot Colorado.

– Han visar varför han vann Hart Trophy i fjol och han borde få något pris efter den här säsongen också, säger lagkamraten Jonathan Toews.

Han har visserligen en bra bit kvar till Wayne Gretzkys rekord på 51 raka matcher, och den gode 99:an gjorde också poäng i 20 matcher eller fler vid nio (!) olika tillfällen, men just nu spelar Patrick Kane i en egen liga vad gäller poängsviter.

Hans svit på 20 matcher är den bästa i NHL den här säsongen, och den näst bästa någonsin av en USA-född spelare. Där jagar han sitt eget rekord på 26 matcher från 2015/2016.

– Det är otroligt att se honom leverera kväll efter kväll. Han är en stor del av vår offensiv i varje match, säger Jonathan Toews till nhl.com.

”Nemeth blockade tio skott”

Kanes mål i natt räckte dock inte till seger hemma mot Colorado, som tog sin tredje raka seger. Ställningen var 3–3 med drygt fem minuter kvar av matchen. Då passade svenske Patrik Nemeth fram J.T. Compher till 4–3. Carl Söderberg fastställde sedan slutresultatet i tom kasse med sitt andra mål i matchen.

– Det var en tung seger för oss. Det var en riktigt tuff och tajt match där vi var starkast på slutet. Jag tror att Patrik Nemeth blockerade tio skott. Han var enorm, men alla spelade riktigt bra, säger målvakten Semjon Varlamov till nhl.com.

Söderberg förbi 20 mål

”Big Ol' Carl” har nu gjort 21 mål den här säsongen och det är första gången som 33-åringen från Malmö passerar 20 mål under en och samma säsong.

Backen Erik Gustafsson noterades för två assist för Chicago och Colorado-kaptenen Gabriel Landeskogs fina målform håller i sig. I natt kom fullträff nummer 32 den här säsongen. Han är nu bara två poäng ifrån sitt personbästa (65) under en och samma säsong.

Vad gäller Patrick Kanes poängsvit är det värt att notera att Mats Sundin har den näst längsta sviten i NHL:s historia på 30 matcher från säsongen 1992/1993.

NHL

Chicago Blackhawks logo

Chicago Blackhawks

3 - 5

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

0-1, 2-1, 1-3
United Center, Chicago
Publik: 21653

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.