Patrik Laine Foto: Bildbyrån

Första målet på 15 matcher för Laine

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Laine har den senaste tiden haft det tungt att producera för Winnipeg Jets. Men i matchen mot Vegas Golden Knights lossnade det för finländaren som gjorde två mål.

Det var första gången på 15 matcher som Patrik Laine lyckades ta sig in i målprotokollet. Inför matchen hade, den annars skarpskjutande, finländaren endast gjort fyra mål, och 13 poäng totalt, sedan 1 december. Det går att jämföra med november, där Laine gjorde 18 mål och en assist.

– Det var ett tag sedan, så jag visste inte hur jag skulle reagera. Det var två bra passningar från Blake Wheeler, inte ens jag kunde missa där, säger han till den samlade pressen efter matchen.

Båda målen i matchen mot Vegas kom från Laines favoritposition vid den vänstra tekningscirkeln, och båda var slagskott i powerplay.

Bröt förlustsvit

Winnipeg kom från tre raka förluster, men tack vare Laines två mål kunde laget ta två poäng och gå förbi Nashville i toppen av divisionen. Och enligt Laine var det extra skönt att bryta förlustsviten mot laget som slog ut Winnipeg i slutspelet förra året.

– Vi var tvungna att vinna den här matchen. Vi har förlorat några tunga matcher här i slutspelet. Och efter matchen mot Colorado ville vi studsa tillbaka, och jag tycker vi gjorde det.

Även Nikolaj Ehlers tog sig in i målprotokollet när han efter att ha missat 20 matcher med en skada lyckades göra mål redan 56 sekunder in i matchen. Att göra mål så snabbt var inget som dansken hade förväntat sig.

– Jag var taggad på att vara tillbaka, och jag åkte mot mål och pucken kom direkt till mig. Det är en härlig känsla, säger Ehlers till pressen.

NHL

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

3 - 6

Winnipeg Jets logo

Winnipeg Jets

1-2, 1-2, 1-2
T-Mobile Arena, Paradise, NV
Publik: 18280

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.