Jonathan Toews tar timeout på obestämd tid. Foto: Bildbyrån

Chicagos Jonathan Toews tvingas ta timeout av hälsoskäl

Uppdaterad
Publicerad

Jonathan Toews tar timeout på obestämd tid. Chicago Blackhawks lagkapten lider av långtidscovid och en kronisk sjukdom som påverkar immunförsvaret.

Jonathan Toews har varit lagkapten för Chicago Blackhawks i över tio år men han missade hela säsongen 2020-2021 på grund av sjukdom. Nu meddelar han på klubbens sociala medier att han tar timeout på obestämd tid på grund av långtidscovid och en kronisk sjukdom som påverkar immunförsvaret.

”Det har varit en utmaning att spela med symtomen. De senaste veckorna har det nått en punkt som gör att jag inte har något annat val än att ta ett steg tillbaka och koncentrera mig på att bli frisk. Jag är tacksam för tålamodet och stödet från mina lagkamrater, tränare och hela Blackhawks-organisationen”, skriver 34-åringen i ett uttalande.

Toews har vunnit tre Stanley cup-titlar med klubben som han tillhört sedan säsongen 2007/2008. 34-åringen har även vunnit ett VM-guld och två OS-guld med Kanada.

MER NHL: Här blev Zibanejad matchhälte med två mål (7 februari):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.