Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tappara vann CHL-finalen – Luleå föll efter självmål Foto: Bildbyrån

Luleå förlorade CHL-finalen – efter snöpligt självmål

Uppdaterad
Publicerad

Luleå stod för en stark avslutning och reducerade två gånger om. Men ett tungt självmål gjorde att Luleå förlorade CHL-finalen mot Tappara med 2–3.

– Vi kom ut för dåligt i första perioden, det var tråkigt, säger Thomas Berglund, tränare i Luleå, till SVT Sport.

Efter två insläppta mål i den första perioden jagade Luleå reducering i början av tredje perioden. Då tappade Luleå pucken i egen zon och Tappara gjorde 3–0 efter att Jori Lehterä slängt in pucken framför mål och Linus Fröberg styrde in den bakom egna målvakten Matteus Ward.

– Luleå ställer till det för sig, de har möjlighet att spela upp pucken mycket tidigare. Det är ett snöpligt självmål men det är summan av något som hände mycket tidigare, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Stark avslutning av Luleå

Luleå reducerade med drygt åtta minuter kvar att spela och jagade fler mål. Juhani Tyrväinen tryckte upp pucken i nättaket men Luleå kom inte närmare än så utan Tappara vann med 3–2.

– Vi kom ut för dåligt i första perioden, det var tråkigt. Det är svårt att säga vad det berodde på, alla har ett ansvar att vara hetare men det kostade för oss. Sedan gjorde vi match av det i slutet och det ska vi ha heder för, säger Thomas Berglund, tränare i Luleå, till SVT Sport.

”Vi förtjänade att vinna”

Luleå jagade sin andra titel i CHL efter att laget vann 2015 när turneringen avgjordes för första gången. För finska Tappara var det här andra raka finalen och laget tog revansch för förlusten förra säsongen mot Rögle.

– Jag vet inte vad jag ska säga, vilket lag. Det kändes som vi ville det mer och vi förtjänade att vinna. Vi var nära att vinna förra året och därför känns det här så bra, säger Christian Heljanko i Tappara.

Se det avgörande målet i spelaren ovan.

Champions Hockey League

Luleå HF logo

Luleå HF

2 - 3

Tappara logo

Tappara

0-2, 0-0, 2-1
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 6150

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.