Frölunda hade lekstuga mot Fribourg även i returen. Foto: Bildbyrån

Frölunda klart för tredje raka CHL-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Lekstuga på hemmaplan – lekstuga på bortaplan. Frölunda körde över Fribourg även i CHL-semifinalreturen. ”Ganska komfortabel seger”, säger lagkaptenen Joel Lundqvist till SVT Sport efter 4–0-segern.

För en vecka sedan körde Frölunda över Fribourg i det första semifinalmötet i CHL när man vann med förkrossande 5–1. Under tisdagkvällen var det dags för en ny överkörning i Schweiz.

– Tycker vi hade bra fokus från start, spelade stabilt och släppte inte på så mycket lägen. En ganska komfortabel seger, säger lagkaptenen Joel Lundqvist till SVT Sport.

Champions Hockey League

Inledde med mönsteranfall

Efter ett mönsteranfall tog göteborgarna ledningen genom Sean Bergenheim när Victor Olofsson och Christoffer Ehn spelade fram honom helt enligt skolboken. I andra drygade man sedan ut ledningen till 3–0 efter mål av Henrik Tömmernes i numerärt överläge och Robin Figren på retur.

Matchen var avgjord – men Frölunda slutade inte göra mål för det. I tredje perioden gjorde nyligen JVM-aktuelle Carl Grundström 4–0 när han på friläge skickade in pucken i krysset via ramen.

Sparta Prag väntar i final

Med 5–1 från första mötet och 4–0 i returen är Frölunda enkelt klart för sin tredje raka CHL-final.

– Det är ett uttalat mål sedan innan att vi ska gå hela vägen. Nu har vi alla förutsättningar så det ska bli jättekul, säger lagkaptenen.

Där väntar Sparta Prag som körde över Växjö i sin semifinal.

– De kommer få spela bra om de ska slå oss, säger Lundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet