CHL-start på torsdag med publiken i fokus

Uppdaterad
Publicerad

Trots en uppgång publikmässigt för de svenska lagen i CHL ligger man en bit efter övriga Europa. Nu ligger fokuset på att locka den trogna SHL-publiken även till CHL-matcherna som inleds på torsdag.

På torsdag inleds den kommande CHL-säsongen och det funderas över hur man ska locka publiken – som följer samma lag i SHL. En idé som legendaren Håkan Loob, nu i CHL:s styrelse, för fram är att marknadsföra stjärnorna.

– Det finns många spelare i de här lagen som är nära att till och med spela i NHL. Det måste vi marknadsföra hårdare och kanske börja marknadsföringen ett par veckor i förväg, funderar Loob för SVT Sport.

Haft silvret som sporre vid disken

Växjö vann SM-finalserien överlägset mot Skellefteå men nådde inte ända fram i CHL där man förlorade finalen mot Jyväskylä. Det sporrar tränaren Sam Hallam.

– Silvermedaljen har legat i köket precis där man diskar genom våren och sommaren som en påminnelse om att göra något bättre, säger Hallam med ett leende.

Inget lämnas åt slumpen inför Växjös CHL-premiär mot schweiziska storlaget Bern på torsdag.

– Vi spelar den matchen som om det vore SHL-premiär, säger Hallam.

Publiksnitt CHL:s största länder 2017-18:

1) Schweiz 5 535

2) Tjeckien 3 845

3) Tyskland 3 620

4) Finland 3 186

5) Sverige 2 648

6) Österrike 2 230

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.