Det firades stort efter att Colorado tagit hem den andra kvartsfinalen mot Vegas med 3-2 efter sudden. Foto: TT

Colorado vann ”stolpskottsmatch” i sudden

Uppdaterad
Publicerad

Det hann smälla i stolparna fem gånger innan Colorado vann mot Vegas med 3-2 och gick fram till 2-0 i kvartsfinalserien. Finländaren Mikko Rantanen avgjorde tidigt i sudden.

Matchen tog slut 07.18 svensk tid i morse.

Colorado spelade i powerplay efter att just Rantanen fått klubban slagen ur händerna av Reilly Smith, som stod för ett av de fem stolpskotten.

Rantanen gled fram till den högra tekningscirkeln och avlossade ett skott som gick in vid närmsta krysset hos Marc-Andre Fleury efter 2.07 i sudden. De flesta av de över 10000 åskådarna på plats jublade stort efter 3-2-segern. Det var ett enormt tryck i hallen.

– Det är allmänt känt att om man slår klubban ur händerna på en annan spelare eller har sönder klubban så är det utvisning. Jag är en stor kille och kan hålla i min klubba men det var ett hårt slag. Jag skulle aldrig frivilligt släppa klubban i defensiv zon, säger Rantanen efter att utvisningen diskuterats enligt NHL.

”Domarna blev lurade”

Vegaslägret höll inte med.

– Det var en billig utvisning men jag kan inte ens skylla på domarna. De kämpar för att hålla koll på och bedöma handskar i ansiket, spelare som ramlar och tappar klubborna i varje period. Domarna blev lurade, säger Vegastränaren Peter DeBoer.

Colorados kapten Gabriel Landeskog fick mest speltid av samtliga forwards på isen, 26.12, och användes flitigt i slutskedet.

Colorado har nu sex raka segrar i slutspelet. Nästa match spelas lördag morgon i Las Vegas svensk tid.

MER FRÅN NHL: Här är tacklingen som får Montreal att rasa (3 juni 2021)

NHL

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

3 - 2

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

2-1, 0-1, 0-0, 1-0
Ball Arena, Denver, CO
Publik: 10491

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.