Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Connor Bedard. Foto: Bildbyrån

Connor Bedard: ”Vi visste att vi skulle vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett andra raka JVM-guld för Kanada när de besegrade Tjeckien efter förlängning med 3-2.

För supertalangen Connor Bedard var det med största sannolikhet sista gången han spelade turneringen, och han fick ett perfekt avslut.

– Det är svårt att beskriva, säger han till SVT Sport.

Connor Bedard, som många NHL-klubbar hoppas kunna drafta som nummer ett i sommarens draft, blev poänglös i finalen. Men dessförinnan hade han skrapat ihop otroliga 23 poäng. Det på endast sex matcher.

Det behövdes emellertid ingen poäng i finalen, laget vann ändå. Och även om det var efter förlängningsdramatik var Bedard aldrig orolig.

JVM i ishockey

– Vi kämpade hela vägen. De fick ett par mål, men det spelade ingen roll för oss. Vi visste att vi skulle vinna. Vi tror på varandra, och vi fick jobbet gjort, säger han till SVT Sport.

I somras vann Kanada en annorlunda JVM-turnering som skjutits upp på grund av covidproblem till augusti. Turneringen blev långt ifrån en publiksuccé. Men den här gången har Kanada spelat inför en rödvit vägg hela turneringen. En stor skillnad från i augusti.

– Det är svårt att beskriva hur det är. Det här är en lite mer normal seger, vi hade den här staden (Halifax) och publiken. Jag hade aldrig varit här tidigare, och nu är det en av mina favoritstäder i världen. Det är otroligt, de är så bra, säger han till SVT Sport.

Connor Bedard anses vara den bäste talangen sedan Connor McDavid, som är världens just nu bäste spelare. Bedard är överlägsen etta i samtliga ansedda listor inför NHL-draften till sommaren.

JVM

Tjeckien logo

Tjeckien

2 - 3

Kanada logo

Kanada

0-1, 0-1, 2-0, 0-1
Halifax
Publik: 10735

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet