Nils Höglander (36) gjorde ett mål och ett assist för Vancouver. Foto: TT

Coviddrabbade Vancouver vann i comebacken

Ett stort utbrott av covid-19 satte stopp för Vancouver i NHL-ishockeyn i nästan fyra veckor.

I natt var laget tillbaka i hetluften igen.

Nils Höglander gjorde det viktiga kvitteringsmålet när Torontos besegrades i förlängning.

Coronautbrottet drabbade 22 spelare och fyra ledare och Vancouver hade inte spelat en match sedan den 24 mars när laget äntrade isen inför måndagsnattens möte med Toronto.

Sjukdomen verkar dock inte ha satt några djupa spår hos spelarna. Efter en trög start, där Toronto gick upp i 2–0-ledning tack vare mål av bland annat William Nylander, jobbade sig Vancouver in i matchen.

– Det här är ingen vanlig seger under en vanlig säsong. Det här är en speciell seger, säger Vancouvers tränare Travis Green, som även han har varit sjuk i covid-19, rapporterar nhl.com.

Höglander nätade

Vändningen i matchen kom när Nils Höglander i slutet av den andra perioden skickade iväg en långpass mot Bo Horvat, som kunde sätta lagets första mål på nästan fyra veckor.

I den tredje perioden fixade sedan Höglander själv kvitteringsmålet och det stod plötsligt 2–2, ett resultat som höll sig perioden ut. I förlängningen blev Horvat matchhjälte när han dunkade in segermålet efter bara dryga minuten.

– Jag kan inte vara stoltare över våra killar. Sättet som de tog sig samman i kväll, höll sig till spelet och kämpade sig till segern, säger tvåmålsskytten Horvat efter matchen.

– Vi har gått igenom mycket i gruppen de senaste veckorna. Jag är stolt över vårt lag och hur vi håll ihop och vann, säger Green.

Buffalo tog revansch på Pittsburgh

I nattens match mellan svensklaget Buffalo och Pittsburgh fick det tidigare förlustlaget Buffalo ännu en skön vinst i ryggen – tack vare lagets svenskar, som på ett eller annat sätt låg bakom Buffalos samtliga fyra mål.

Rasmus Asplund lade in slutresultatet 4–2 i tom bur i slutminuterna, och innan dess hade Victor Olofsson och Rasmus Dahlin fått med sig två assist vardera vid de föregående tre målen.

Buffalo ligger dock fortfarande klart sist i sin division, som leds av Washington.