Fler covidfall i JVM – två nya matcher inställda

Uppdaterad
Publicerad

Herrarnas JVM i ishockey får ännu ett avbräck på grund av covid-19. Nu informerar arrangören matcherna mellan Finland och Tjeckien samt Ryssland och Slovakien ställs in på grund av covidsmita. Finland respektive Slovakien tilldelas segern med 1-0.

– Nu får man följa det här timme för timme. Vi vet inte vart detta tar vägen och det gör att alla är oroliga, säger SVT Sports expert Håkan Loob.

JVM i ishockey i Kanada störs än en gång av den pågående pandemin. Två av onsdagens matcher ställs in.  Tjeckien lämnar walkover mot Finland och Slovakien tilldelas segern mot Ryssland. Finländarna och slovakerna tilldelas segern med 1-0.

Under gårdagen tvingades USA lämna walkover efter positiva tester hos två spelare.

– Man måste avvakta lite nu. Det är spelare i två olika lag som är smittade. De närmaste timmarna är avgörande, om fler och fler visar sig vara smittade, då blir det svårt att genomföra turneringen, säger SVT Sports expert Håkan Loob.

Utifrån det vi vet idag, borde turneringen fortsätta eller borde den ställas in?

– Som det ser ut nu tycker jag att man ska fortsätta. Och observera vad som händer i de här trupperna.

Sveriges nästa gruppspelsmatch är mot just USA men det är oklart om den matchen spelas. Besked kommer vid midnatt på onsdagen.

– Vi har inte hört något nytt om vår match mot USA och fortsätter förbereda oss som om den ska spelas, säger Linus Hugosson, pressansvarig på Svenska Ishockeyförbundet.

Klipp: Höjdpunkter från andra dagen av JVM (28 december, 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.