Mursak slipper avstängning efter crosscheckingen – Luleå rasar: ”Riktigt förbannad”

Uppdaterad
Publicerad

Frölundas Jan Mursak crosscheckade Luleås Oscar Engsund över halsen och fick matchstraff. Men incidenten anmäldes inte till disciplinnämnden och Mursak slipper därmed avstängning. Det får Luleås sportchef att rasa.

– Jag tycker att deras hantering av det här är horribel, och är riktigt förbannad, säger Stefan Nilsson till NSD.

Det var när Frölunda jagade kvittering i början av den tredje perioden i semifinal två mot Luleå som laget drabbades av en kännbar utvisning. Jan Mursak blev knuffad i ryggen, vände sig om och gav igen genom att crosschecka Luleås Oscar Engsund över halsen.

Domarna videogranskade händelsen och gav Mursak fem minuters utvisning och matchstraff. Men situationen anmäldes inte till disciplinnämnden – vilket får Luleås sportchef att rasa.

– De bedömer att crosscheckingen inte är nog kraftfull nog. Jag förstår ingenting, säger Stefan ”Skuggan” Nilsson till NSD.

”Motarbetar oss”

Förklaringen Luleå fick av domarchefen är, enligt Nilsson, att Mursaks armar inte var tillräckligt utsträckta i siatuationen. En förklaring Nilsson inte köper.

– Jag tycker att deras hantering av det här är horribel, och är riktigt förbannad.

– Jag kan bara tolka det på ett sätt. I gruppen som har i uppgift att titta på händelser som dessa finns det folk som vill motarbeta oss i Luleå Hockey. De gör ju uppenbarligen helt andra värderingar när det handlar om oss.

Luleå vann matchen med 4-2, det står nu 1-1 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.