Rasmus Dahlin. Foto: Bildbyrån

Dahlin föll i NHL-debuten: ”Surt att förlora”

Uppdaterad
Publicerad

Rasmus Dahlins debut är avklarad. Det blev förlust mot Boston med 0–4. Det positiva? Från och med nu kan det bara bli bättre.

– Det är surt att förlora men nu vet jag hur det känns att spela i NHL, säger svensken, som ändå visade lite av de kvalitéer han besitter, till SVT Sport.

Rasmus Dahlin stod inte riktigt att känna igen på isen – till en början. Han spelade väldigt säkert, enkelt och försiktigt. Med andra ord raka motsatsen till vad vi vant oss vid från hans sida.

– Det är första matchen och man lär sig saker hela tiden.

Han var besviken, hela laget var besviket. Men han tyckte ändå att det fanns positiva saker att ta med från debuten som till exempel hans fysiska spel.

Rasmus registrerades för två tacklingar och visade en mycket stark balans i närkampsspelet. Spelarna föll som käglor i närkamperna.

– Det är skönt att veta att man kan mäta sig med de här killarna.

Näst mest istid i laget

Rasmus Dahlin spelade 22 minuter och 37 sekunder. Med det hade han näst mest istid i laget. Endast hans namne Rasmus Ristolainen hade mer.

Tränaren Phil Housley visade förtroende för sin blivande stjärnback direkt och i slutet av matchen när Buffalo jagade kvittering och hade plockat målvakten så fick Rasmus knappt byta.

– Jag är ganska nöjd ändå med min egen insats. Synd att vi förlorade bara. Vi måste få längre anfall och helt enkelt göra mål.

Han registrerades inte för något skott på mål även om han avlossade några mot mål som blockerades av försvarande Boston-spelare. Han hade också minus 1 i plus/minus-statistiken.

Publiken missnöjd: ”Det är inte bra nog”

KeyBank Center var så gott som fullsatt och publiken var inte nöjd.

Stundtals buades Rasmus och laget ut av åskådarna som tidigt lämnade arenan i frustration.

– De kom hit med förväntningar och så blir det såhär. Det är inte bra nog, sa en märkbart irriterad Housley.

Vad säger du om Rasmus Dahlins insats?

– Han växte under matchens gång. Våra yngre spelare var de som tog för sig, säger han med en underton av dold kritik.

Buffalo blev sist och var sämst i NHL förra året vilket gav de chansen att välja Rasmus som nummer 1 i draften. Det är så NHL är uppbyggt. I år är tanken att ett talangfullt lag ska utvecklas i rätt riktning. Att döma av första matchen har de mycket kvar att utveckla. Framförallt fortsätter målskyttet att vara ett problem.

Nästa match för Rasmus är mot New York Rangers om två dagar. Då väntar möte mot Henrik Lundqvist.

NHL

Buffalo Sabres logo

Buffalo Sabres

0 - 4

Boston Bruins logo

Boston Bruins

0-2, 0-1, 0-1
KeyBank Center, Buffalo, NY
Publik: 19070

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.