Rasmus Dahlin målskytt Foto: TT

Dahlins mål räckte inte för Buffalo

Uppdaterad
Publicerad

Tre mål på matchens första tolv minuter.

Det blev ett trist facit för rookien i Buffalos målbur, Jonas Johansson.

– Det känns som att jag svek mitt lag lite där i början, säger svensken till reportrar efter matchen.

Segern för Buffalo mot New York Rangers tidigare i helgen blev inte mer än ett tillfälligt stopp i förlustsviten. När Buffalo tog emot Anaheim hemma i Keybank Arena blev det återigen en uddamålsförlust, 3–2. Buffalo är inne i en tung period, och har förlorat sex av de åtta senaste matcherna.

Jonas Johansson fick återigen förtroendet att starta i målet, men fick en trist start på matchen. Tolv minuter in hade Anaheim tagit en 3–0-ledning. Jakob Silfverberg gjorde det första målet, och Rikard Rakell spelade fram till det andra, som sattes av Ryan Getzlaf. Nick Ritchie slog in det sista.

– När sånt händer måste du försöka att glömma det och fortsätta. Ingen kommer att tycka synd om dig. Du måste skärpa till dig, göra ditt bästa, glömma det och fokusera vidare, säger Johansson efter matchen.

Samtidigt är han självkritisk, och får fortsätta att jaga sin första NHL-vinst.

– Jag måste bli bättre i inledningarna. Det kändes som att jag svek mitt lag lite där i början. Så jag måste skärpa till mig och bli bättre på att hjälpa mitt lag att få med oss poäng, säger han.

”Många chanser”

Tremålsunderläget blev för svårt för Buffalo att plocka igen, trots att Johansson murade igen buren – bland annat räddade han en straff med höger benskydd. Johan Larsson gjorde ett reduceringsmål i slutet på första. Han var inblandad i en brytning i neutral zon, fick med sig pucken och satte den mellan benen på Ryan Miller i Anaheimmålet.

I andra perioden sköt backen Rasmus Dahlin 3–2-målet från vänstra tekningscirkeln i power play, ett skott som gick in via stolpen.

Men närmare än så kom inte Buffalo. Tredje perioden blev mållös, trots att Buffalo tryckte på och sköt 15 skott mot Miller.

– Vi hade en tuff start, men vi kom tillbaka och hade många chanser. Det är inte skoj när pucken inte går in, säger Dahlin till reportrar efter matchen.

Detroit besegrade Boston

Nästa match är det bottenlaget Detroit som står för motståndet. Men någon lätt match lär det inte bli. Detroit besegrade Buffalo på straffar så sent som i fredags, och vann sitt möte med Boston på söndagen.

Visst hopp för Buffalo är att måltjuven Victor Olofsson har istränat igen, efter fem veckors skadefrånvaro, även om han inte riktigt är klar för match än.

– Det är i alla fall en vecka eller så kvar. Det är första steget för att återställa honom för match. Men vi är väldigt glada över att se honom därute igen, sade tränare Ralph Krueger vid en presskonferens.

NHL

Buffalo Sabres logo

Buffalo Sabres

2 - 3

Anaheim Ducks logo

Anaheim Ducks

1-3, 1-0, 0-0
KeyBank Center, Buffalo, NY

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.