Dallas avgjorde i andra förlängningsperioden – Perry stor hjälte

Dallas Stars veteran Corey Perry såg till att det blir en sjätte match i Stanley Cup-finalen. I den andra förlängningsperioden tog han returen på John Klingbergs skott och gjorde det avgörande 3-2-målet mot Tampa Bay Lightning.

– Vi kommer att fortsätta kämpa. Hela vägen till slutet, säger matchhjälten i tv-intervjun efter matchen.

Det var nio minuter in i den andra förlängningsperioden som Dallas svenske backstjärna John Klingberg drog iväg ett löst skott mot Tampa Bay Lightnings mål. Den 35-årige Perry slet framför målet och skapade sig ett läge att sätta in 3-2-målet.

Så gick det till då Dallas Stars reducerade finalserien till 3-2 och såg till att det blir minst en match till.

Pavelski kvitterade

Det var också Perry som inledde målskyttet i i den första perioden, innan Tampa Bay ägde spelet i den andra. De kvitterade genom Ondrej Palat och i början av tredje perioden tog de ledningen då Mikhail Sergatjev satte 2-1 med ett snyggt skott.

Han hade kunnat bli den som sköt Stanley Cup till Tampa Bay för andra gången i historien, men då klev en annan Dallas-veteran fram och kvitterade.

Joe Pavelski var först på en lös puck och satte in kvitteringen med sju minuter kvar av ordinarie speltid. Det var 36-åringens 61:a slutspelsmål i NHl och det är flest av alla USA-födda spelare genom tiderna.

Nästa match natten mot tisdag

Sedan kom förlängningen som dominerades av Tampa Bay, men som avgjordes av Dallas och Corey Perry.

– Det var vinna eller försvinna för oss ikväll och jag tycker att vårt lag var rätt så bra. Vi har många killar som verkligen krigar och det är så det ska vara, säger han.

Final nummer sex spelas natten mot tisdag svensk tid. Då har Tampa Bay en ny chans att avgöra medan Dallas ska försöka ta serien till en sjunde och avgörande match.

– Det är final och man har arbetat hårt för att ta sig hit. Man gör det som krävs för att vinna, säger John Klingberg.

Det är bara Toronto Maple Leafs 1942 som har vunnit Stanley Cup efter att ha legat under med 3-1 i matcher i finalen.