Joe Pavelski avgjorde matchen för Dallas Stars. Foto: Steph Chambers/AFP/TT

Dallas Stars räddade sig kvar i Stanley Cup efter seger mot Vegas Golden Knights

Än har Dallas stjärnor inte fallit.

Laget räddade sig kvar i NHL-slutspelet genom att besegra Vegas i förlängning.

Efter tre raka segrar var Vegas inställda på att knyta ihop säcken och göra Florida sällskap i NHL-finalen. Men det var enklare tänkt än gjort.

– Vi var inte bra nog. Att stänga en matchserie är det svåraste under en serie, säger Vegasspelaren Jonathan Marchessault i omklädningsrummet efter matchen.

Han konstaterar att Dallas verkade vilja vinna matchen mer, vilket bland annat visade sig i skillnaden i Dallas forecheck.

William Karlsson behövde inte ens fem minuter innan han regisserade en mönsterkontring, som han själv avslutade genom att styra in ett skott från Reilly Smith. Målet var Karlssons åttonde under slutspelet.

2–2 efter 60 minuter

Där och då var Vegas i final, men innan perioden var över hade Jason Robertson kvitterat för Dallas.

Jonathan Marchessault gav Vegas ledningen igen i andra, men även denna gången var Robertson framme och hade innan periodvisslan ven återigen kvitterat.

2–2 var också ställningen efter 60 minuter spelade. Det krävdes lite mer än tre minuter av förlängningen innan Joe Pavelski kunde utnyttja ett numerärt överläge. Efter viss kalabalik runt Adin Hill i Vegas-målet fick Pavelski en öppning. Han tvekade inte och sopade till med ett slagskott som letade sig in till höger om Hill.

Pavelskis första slutspelsmål för året kom minst sagt i rättan tid. 4–3-segern gör att Dallas reducerar till 1–3 i matcher, och måste vinna alla tre matcher i rad för att ta sig till final.

– Vi gjorde inte ett tillräckligt bra jobb med att göra det svårt för dem. Vi får en ny chans om två dagar och får lära oss av det här, säger Vegas Reilly Smith.