Vegas Chandler Stephenson jubler efter att han avgjort den andra semifinalen mot Dallas. Foto: TT

Vegas Golden Knights säkrade andra raka segern i Stanley Cup-semin mot Dallas Stars

Vegas tog andra raka hemmasegern i semifinalen mot Dallas i NHL-slutspelet, men det krävdes spel i förlängning innan lagen kunde skiljas åt.

–Det satt långt inne, men vi fortsatte nöta ner dem och fick till slut betalt, säger William Karlsson till Aftonbladet efter 3-2-segern.

Det andra Stanley Cup-semifinalmötet mellan Vegas och Dallas blev en rysare.

Ställningen var 2-2 efter tre spelade perioder och sen tog det bara en minut och tolv sekunder in i förlängningsperioden innan Vegas Chandler Stephenson sköt segermålet och säkrade lagets andra vinst i bäst av sju matcher.

Dallas Miro Heiskanen gav dock bortalaget en drömstart på söndagen när han satte 1–0 redan tre minuter in på T-Mobile arena. Men Vegas, som vann den första matchen med 4–3 efter bland annat två mål av William Karlsson, kom tillbaka. I powerplay satte Mark Stone kvitteringspucken.

Stephenson avgjorde

Matchen stod och vägde och drygt halvvägs in i andra perioden tog Dallas ledningen genom Jason Robertson – och länge såg det ut som att det blir en Dallas-seger.

Men Vegas gick för en slutforcering och med två minuter kvar av tredje satte Jonathan Marchessault 2–2 vilket tog matchen till förlängning där Chandler Stephenson alltså avgjorde för Vegas som vann med 3-2.

”Tufft att åka till Dallas”

Nu leder Vegas med 2-0 i matcher, men en plats i den åtråvärda Stanley Cup-finalen är fortfarande en bit bort menar William Karlsson.

– Det blir tufft att åka till Dallas och slå dem där, men vi håller oss till en match-i-taget-mentaliteten och ska försöka vinna nästa. Förhoppningsvis kan vi göra en ännu bättre match än idag, säger Karlsson till Aftonbladet.

Tredje mötet semifinalmötet sker på onsdag, i American Airlines Center i Dallas.