William Karlsson var högst delaktig i Vegas seger mot Dallas. Foto: TT

Karlsson tvåmålsskytt vid dramatisk semifinal

Sextio minuter räckte inte till för att slå fast en segrare i det första semifinalmötet mellan Vegas och Dallas i NHL-slutspelet.

Med sina två mål låg William Karlsson bakom Vegas vändning i 4–3-segern mot Dallas.

– Jag hade lite tur, säger Karlsson.

Semifinalerna i ishockeyns Stanley Cup ser ut att bli en jämn historia, av första mötena att döma. Florida vann en förlängningsrysare mot Carolina först efter nästan sex timmar i lagens första möte, och på andra sidan slutspelsträdet lyckades duellanterna Vegas och Dallas inte heller kora en segrare under ordinarie matchtid.

Det blev dock ingen nattmangling när lagen drabbade samman i Vegas.

Karlsson tvåmålsskytt

Dallas Jason Robertson satte matchens första mål i mot slutet av första perioden. Svenske forwarden William Karlsson kvitterade halvvägs in i andra. Karlsson var omarkerad och hade i princip öppet mål när Zach Whitecloud slog vad som blev en passning via sargen bakom målet.

– Jag hade lite tur. Jag försökte bara vara på rätt plats, säger Karlsson enligt NHL.com.

I början av tredje perioden pricksköt Karlsson från defensiv position och gav Vegas ledningen i ett par minuter. Det var svenskens sjunde mål i NHL-slutspelet den här säsongen.

Roope Hinz kvitterade fyra minuter in i tredje perioden, innan Vegas hann ta ledningen ytterligare en gång via Teddy Blueger. Med två minuter kvar av ordinarie matchtid såg Jamie Benn till att ta matchen till förlängning, med sitt 3–3-mål.

Brett Howden avgjorde sedan för Vegas en och en halv minut in i första förlängningsperioden, och skrev slutresultatet till 4–3.