Flrodia Panthers vann den östra konferensfinalen, fick ta emot Prince of Wales Trophy och kan nu förbereda sig för en Stanley Cup-final. Foto: Bruce Bennett/AFP/TT

Florida Panthers vidare till Stanley Cup-final – slog ut Carolina Hurricanes

Uppdaterad
Publicerad

Florida är klart för final i NHL-ishockeyns Stanley Cup.

Laget vann sin fjärde raka match mot Carolina med 4-3 – efter ett sent avgörande.

– Det känns helt fantastiskt, säger den svenske backen Gustav Forsling.

Matthew Tkachuk avgjorde med mindre än fem sekunder kvar på matchklockan. Därmed är Florida vidare från semifinalen för första gången sedan 1996, då Peter Forsbergs Colorado blev för svårt i finalspelet.

Tkachuck kom bakom målburen, gled in och hittade nätet via vänsterstolpen, vilket fick hemmapubliken i Sunrise att fullkomligt explodera.

– Vi har tur som har ”Chucky” i vårt lag. Han har varit jättebra för oss hela säsongen och genom hela slutspelet. Han vet hur man gör viktiga mål, säger målvakten Sergej Bobrovskij till TNT.

Vann med 4-0 i matcher

Innan målet såg det ut som att matchen var på väg till förlängning, sedan Carolinas Jesper Fast kvitterat för Carolina när tredje perioden var dryga tre minuter gammal.

Men Fasts sjätte slutspelsmål blev både hans och hela lagets sista för den här säsongen.

Noterbart är att detta är första gången i Florida Panthers 30-åriga historia som de vann en slutspelsserie med 4-0 i matcher.

– Jag har drömt om Stanley Cup-final ända sedan jag började spela hockey så det här känns helt fantastiskt, säger svenske backen Gustav Forsling till Aftonbladet.

”Är riktigt motiverade”

I final väntar antingen Dallas eller Vegas, där Vegas kan säkra en finalplats natten mot fredagen, svensk tid.

– Vi vet att såna här lägen inte kommer vartenda år, så grabbarna är riktigt motiverade för att ta tillvara på denna chans. Detta är så spännande, säger Matthew Tkachuck.

NHL

Florida Panthers logo

Florida Panthers

4 - 3

Carolina Hurricanes logo

Carolina Hurricanes

2-1, 1-1, 1-1
FLA Live Arena, Sunrise, FL
Publik: 20065

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.