Ida Boman och Damjuniorkronorna är utslagna ur JVM. Foto: Bildbyrån

Sverige vann måstematchen – klart för kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Damjuniorkronorna är klart för kvartsfinal i JVM efter att ha vunnit måstematchen mot Schweiz med 2-0.

Ida Boman vaktade målet för tredje matchen i rad och räddade samtliga 19 skott och höll nollan. Nu väntar Ryssland i kvartsfinal.

Efter förlusten mot Tjeckien i den senaste omgången väntade en måstematch mot Schweiz, där båda stod på samma poäng inför matchen.

Det var Annie Silén som öppande målskyttet i den första perioden, när hon avlossade ett skott från backposition som letade sig in. Läget stod sig till slutskedet av matchen men när Schweiz plockade ut sin målvakt, Caroline Spies, kunde Thea Johansson skjuta Sverige till slutspel med mål i tom bur.

I och med att Sverige är placerat i den grupp som inte är topprankad går bara två lag till kvartsfinal. Sverige kommer att ställas mot Ryssland, som slutade trea i grupp A. matchen spelas i morgon med start 20.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.