Foto: Bildbyrån

Damjuniorkronorna förlorade – nu väntar måstematch

Uppdaterad
Publicerad

Sverige följde upp gårdagens seger mot Slovakien med att förlora mot Tjeckien med 1-3 och ställs inför en måstematch i junior-VM.

En av stjärnorna, Lova Blom, åkte på en rejäl smäll i den tredje perioden och blev liggandes länge på isen.

– Hon spelade klart matchen men vi ska undersöka henne närmare nu efteråt, säger landslagsläkaren, Jakob Reigo till SVT Sport.

Det var i inledningen av den tredje perioden som Lova Blom krockade med Tjeckiens Kristyna Kaltounkova och blev liggandes på isen i flera minuter. Svenskan fick den värsta smällen men kunde med hjälp ledas av isen.

Djurgårdsspelaren, Lova Blom, kom sedan tillbaka och kunde slutföra matchen.

– Det är ingenting allvarligt men vi ska undersöka henne efter matchen. Men hon ska vara redo, jag är inte orolig.

Även Kaltounkova kom tillbaka till spel och avgjorde tillställningen med sitt 3-1-mål när Sverige forcerade för en kvittering i slutet på matchen.

Elin Svensson, som gjorde mål i gårdagens match, kvitterade mot Tjeckien i mitten på perioden, framspelad av Linnea Johansson, hennes tredje poäng för turneringen.

Ida Boman stod för en stark insats men släppte två mål i den tredje perioden när Tjeckien vann med 3-1. Förlusten betyder att Damjuniorkronorna har en måstematcher mot Schweiz, då Sverige måste sluta etta eller tvåa för att ta sig vidare till slutspelt.

Tjeckien-Sverige 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)

Period 1

04.46: 1-0, Hana Haasova (Kristyna Kaltounkova)

Period 2

12.10: 1-1, Elin Svensson (Linnea Johansson)

Period 3

07.40: 2-1, Anna Kalova (Tereza Mazancova, Patricie Skorpikova)

18.35: 3-1, Kristyna Kaltounkova (Sara Cajanova, Hana Haasova)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.