Foto: Bildbyrån

Efter skadan – Johansson tillbaka som en vinnare i JVM-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Damjuniorerna fick en drömstart på junior-VM som inleddes idag. Linköpings Linnea Johansson, som missade fjolårets upplaga på grund av en hjärnskakning, lade grunden till den svenska segern.

De svenska damjuniorerna inledde idag jakten på att upprepa bedriften från i förfjol, då laget tog sig till final för första gången.

I den första gruppspelsmatchen ställdes Sverige mot hemmanationen Slovakien. Efter en mållös första period släppte allt i den andra, där Sverige gick ifrån till 3-0.

Tjeckien väntar imorgon

Linnea Johansson, som missade fjolårets turnering på grund av en hjärnskakning, öppnade målskyttet och hade även en assistpoäng till Elin Svenssons 2-0-mål.

När Lova Blom gjorde 4-0 med fyra minuter kvar var matchen avgjord, även om Slovakien reducerade två gånger om i slutskedet av matachen.

Seger i premiären och redan i morgon väntar Tjeckien, med start klockan 16.30.

Sverige-Slovakien 4-2 (0-0, 3-0,1-2)

Period 1

-

Period 2

07.22: 1-0, Linnea Johansson (Emma Forsgren, Gabriella Johansson)

14.03: 2-0, Elin Svensson (Ella Albinsson, Linnea Johansson)

18.32: 3-0, Hanna Thuvik (Amanda Ahlm, Nicole Hall)

Period 3

16.03: 4-0, Lova Blom ( Gabriella Johansson, Maja Grundström)

16.37: 4-1, Barbora Kapicakova (Romana Haluskova, Sofia Vysokajova)

19.52: 4-2, Emilia Leskovjanska

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.