Julia Östlund satte kvitteringsmålet, 1–1, mot Tjeckien /arkivbild. Foto: Bildbyrån

Damkronorna trea i Euro Hockey Tour

Uppdaterad
Publicerad

Damkronorna slutade på en tredjeplats i Euro Hockey Tour efter seger mot Tjeckien med 2–1.

– Vi följde vår gameplan som vi bestämt oss för innan matchen och alla krigade verkligen i varje byte, säger målskytten Julia Östlund till SVT Sport.

Det blev en hyfsat lyckad finalturnering för Damkronorna i ryska Dmitrov ändå. Trots en en tung förlust med 0–5 mot Ryssland under lördagen vände Damkronorna helt i matchen om tredjeplatsen.

– Jag tycker att vi gick ut i det första bytet och satte tonen direkt sedan hade vi övertaget hela matchen, säger Julia Östlund till SVT Sport.

Damkronorna

Det var däremot Tjeckien som öppnade upp målskyttet och tog ledningen efter sex minuter genom Alena Mills. I den andra perioden kom sedan den viktiga kvitteringen. Djurgårdsspelaren Julia Östlund kunde trycka in returen efter ett backskott av Alice Östensson.

– Målvakten lämnade en retur som jag bara kunde slå in. Det är alltid kul att bidra till laget och det var hela femman som stod för det målet, säger hon.

”Tar vi med oss till VM”

Sex minuter senare fastställde 18-åriga Maja Nylén-Persson slutresultatet till 2–1 efter en snygg framspelning av Lisa Johansson.

Segern innebar en bronsmedalj för Damkronorna som nu inväntar ett VM i finländska Esbo den 4–14 april.

– Det är otroligt kul att spela när vi spelar som ett lag där alla bidrar och vi visade verkligen i dag att vi har det i oss. Det tar vi med oss till VM i april, avslutar hon.

Landskamp

Tjeckien logo

Tjeckien

1 - 2

Sverige logo

Sverige

1-0, 0-2, 0-0
Dmitrov

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet