Damkronornas läger ställs in. Foto: Bildbyrån

Damkronornas läger i Sundsvall ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Tre SDHL-föreningar har covid-spridning i sina lag.

Nu påverkar det Damkronorna.

Deras läger i Sundsvall nästa vecka ställs in.

– Ett tråkigt, surt och jobbigt besked, säger förbundskapten Ulf Lundberg.

Ulf Lundberg ersatte efter den förra säsongen Ylva Martinsen som förbundskapten för Damkronorna.

Han har dock fått en väldigt speciell start på sin tid som ledare för laget, och har fortfarande inte fått göra någon turnering med laget. Coronapandemin ställde in den planerade Euro Hockey Tour-turneringen som skulle ha spelats i Ljungby i december – och istället blev det ett träningsläger i Sundsvall.

Damkronorna

”Oro för ytterligare spridning”

Även den turnering som skulle spelats denna månad ställdes in, och istället skulle Damkronorna haft ett nytt läger i Sundsvall.

Men nu står det klart att lägret ställs in, efter att tre SDHL-lag drabbats av smittspridning.

– Då vi har smittspridning i flera av lagen där vi har uttagna spelare och en oro för ytterligare spridning är det viktigt att vi tar vårt ansvar och gör vad vi kan för att förhindra ytterligare spridning. Dessutom är säsongen inne i ett känsligt läge med avslutningen av grundserien och SDHL-slutspelet i närtid och efter förra säsongens abrupta avslut så är det viktigt att vi ger föreningarna och ligan bästa möjliga förutsättningar att genomföra avslutningen, säger Svenska ishockeyförbundets tävlings- och landslagschef Olof Östblom på SDHL:s hemsida.

– Ett tråkigt, surt och jobbigt besked, som jag samtidigt har förståelse för. Vi har börjat bygga något som ska bli både starkt och spetsigt. Men vi gör inget halvdant med Damkronorna och jag har stort förtroende för den medicinska kompetensen, säger Ulf Lundberg.

KLIPP: Efter VM-stoppet – Damkronorna kan få vänta på A-VM till 2024 (20/11 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet