Damkronorna VM 2019 Foto: Bildbyrån

Euro Hockey Tour-turnering ställs in för Damkronorna

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan kom beskedet att vårens VM ställs in för Damkronorna.
Nu sätts det stopp för ytterligare en turnering.
December månads Euro Hockey Tour-turnering blir inte av.
– Det är inte möjligt att arrangera en turnering just nu, säger Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom.

Planen var att Damkronorna i december skulle ha spelat en Euro Hockey Tour-turnering mot Finland, Schweiz och Tyskland i Ljungby.

Men nu står det klart att turneringen inte blir av. Anledningen är så klart den rådande coronapandemin.

– Vi har regelbundna avstämningar inom Euro Hockey Tour-förbunden, och vi har kommit överens om att fram till årsskiftet inte genomföra några turneringar, säger Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom till SVT Sport.

– Det handlar dels om möjligheten till resor och att skapa en coronasäker miljö, men också de lokala restriktionerna i olika orter och i olika länder.

Hoppas på träningsläger

Damkronorna, som förra veckan fick beskedet att det inte blir något B-VM denna säsong, kan dock komma att samlas för träningar ändå.

– Vi har en ambition att kunna anordna en ”camp” ändå. Men då blir det en ren träningscamp. Även om det inte blir något internationellt motstånd så vill vi ändå bygga vidare mot OS-kvalet nästa år, säger Olof Östblom, som dock inte har klart med var lägret kommer att arrangeras.

Grahn tveksam

Frågan är dock vilka spelare som kommer att tas ut. Målvakten Sara Grahn sade förra veckan till lokaltidningarna i Luleå att hon kan komma att sluta i landslaget, men förbundskapten Ulf Lundberg säger till SVT Sport att han inte har fått några sådana signaler.

– Jag har också pratat med Sara, och har full förståelse för att hon känner en frustration. Men när hon har fått smälta allt som har hänt så tror jag att Sara kommer att fortsätta, säger han.

Är det några spelare som har signalerat att de nu tänker sluta i landslaget?

– Det är ingen som har sagt det till mig i alla fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer