Matias Lassen (till höger) var en av Malmös målskyttar.

Dansk dynamit när Malmö bröt förlustsvit i SHL

Uppdaterad
Publicerad

Fem raka förluster.

Då studsade Malmö tillbaka i SHL och bortaslog HV71 med 4–1 – efter tre mål från danska klubbor.

– Oerhört skönt, sade 1–0-skytten Matias Lassen till C More.

Malmö kom från en tuff period och hade fem raka förluster före landslagsuppehållet. HV71, däremot, hade vunnit tre av sina fyra senaste matcher och gick för att förlänga skåningarnas mörka svit hemma i Kinnarps arena.

Så blev det inte.

Lassens mål förlösande

Efter två mållösa perioder lossnade det för Malmö i den tredje, där gästerna – med en storspelande målvakt i Oscar Alsenfelt (29 räddningar på 30 skott) – gjorde 4–1. Det förlösande 1–0-målet kom från dansken Matias Lassen redan efter 55 sekunder och blev starten på en dansk målexplosion, kryddat med ett finländskt inslag.

Efter att HV kvitterat efter 6.25 genom Alexander Bergström, kopplade Malmö greppet på nytt när finländaren Matias Myttynen utnyttjade en utvisning i hemmalaget och tryckte in 2–1 i powerplay efter 8.35.

Första trepoängaren sedan november

Med drygt fem minuter kvar utökade sedan dansken Frederik Storm till 3–1 och i tom bur fastställde landsmannen Jesper Jensen slutresultatet.

Därmed tog Malmö sin första trepoängare sedan den 21 november.

– En riktig karaktärsseger. Vi visade vägen i dag och det ska vi bygga på i kommande matcher. Vi krigade hela vägen, sade Matias Lassen till C More.

Segern gör att Malmö behåller sin niondeplats i tabellen. HV71 är femma.

KOLLA: Även här gick det tungt för HV71

SHL

HV71 logo

HV71

1 - 4

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

0-0, 0-0, 1-4
Kinnarps Arena, Jönköping
Publik: 6281

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.