Marcus Högström gratuleras efter ett av sina tre mål för kvällen Foto: Bildbyrån

Djurgården körde över Brynäs när Lindblom hyllades

I slutet av första perioden utspelade det sig fina scener på Hovet när cancersjuka Oskar Lindblom hyllades med banderoller och applåder från hela arenan. På isen var djurgårdarna desto mer hänsynslösa och dominerade matchen totalt när stockholmarna vann med 6-0.

– Jag mår som en kung, sa Marcus Högström som stod för ett hattrick för Djurgården, i C Mores sändning.

Landslagsuppehållet verkar ha gjort Djurgården gott. Stockholmslaget har haft en tuff inledning på SHL och låg åtta innan dagens drabbning men i dag var det ett Djurgården likt det som gick till final i förra årets slutspel. Marcus Högström var en matchens stora profiler och lyckades med bedriften att göra två mål på femton sekunder innan han även lyckades hänga dit ytterligare ett mål för att fullborda sitt hattrick.

– Det måste vara som ungdom i Sveg när jag gjorde hattrick senast, sa den ovane målskytten som gjorde sina första SHL-mål för säsongen i kvällens match.

KOLLA: Här gör Högström två snabba mål

Stor dominans för hemmalaget

Efter första perioden hade Djurgården 11-2 i skottstatistiken och då hade också återvändande Dick Axelsson hunnit göra 1-0 för hemmalaget i en snabb spelvändning som avslutades med en stenhårt slagskott i krysset.

I slutet av första perioden avbröts matchen för en fin manifestation för Oskar Lindblom, den f.d. Brynässpelaren som nyligen diagnostiserats med skelettcancer. Den tillresta Brynäsklacken vecklade ut banderoller: Kämpa Oskar #96 och #fuckcancer till stöd för Gävlesonen Lindblom. Även hemmapubliken stod upp för att stödja Lindblom i kampen mot sjukdomen.

KOLLA: Här hyllas Lindblom

Hattrick för Högström

Marcus Högströms hattrick under matchen var symptomatiskt för den islossning som Stockholmslaget upplevde. Efter två mål på blott femton sekunder i den andra halvleken kunde Högström även stöta in sitt tredje mål efter att han blivit frispelad nära buren. De tre målen var Högströms första för säsongen i SHL.

– Jag mår som en kung. Det var så klart skönt. Jag har gått och väntat på första målet och ville ha bort den där nollan. Vi får bra utdelning men jag tycker resultatet är lite överdrivet, Brynäs är tuffa, sa hattrick-backen efter matchen i CMores sändning.

Det blev till slut 6-0 på Hovet och Djurgården knappar in på Skellefteå på sjundeplatsen.