Gunnar Ekman och Jennie Brobeck ska ta sig an klubbdirektörsrollen i Brynäs tills en ny klubbdirektör har rekryterats. Foto: Bildbyrån/Brynäs hemsida

De ska leda Brynäs ur krisen

Uppdaterad
Publicerad

Efter några turbulenta veckor försöker Brynäs nu ta sig ur krisen.

I dag presenterade klubben två nya namn som tillsammans ska ta sig an klubbdirektörsrollen.

Gunnar Ekman och Jennie Brobeck.

– Vi behöver etablera en trovärdighet och ett förtroende för klubben i stort gentemot våra supportrar, säger styrelseledamoten Per-Johan Johansson.

Det stormar i Brynäs just nu. Klubben hade en mycket tung säsong i SHL där man tvingades kvala för att hålla sig kvar och efter att två Brynäs-spelare begärts häktade för bland annat våldtäkt och misshandel i en nära relation avbröt Unicef sitt samarbete med klubben. Båda spelarna är släppta ur häktet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Detta har hänt – turbulensen i Brynäs

Samtidigt saknar klubben personer på flera viktiga poster i klubben. Bland annat har man saknat en klubbdirektör sedan Michael Campese lämnade klubben.

Men under måndagen presenterade man två nya namn på den posten.

De tar över

Organisationsanalytikern Gunnar Ekman, som jobbat med klubben under vintern och våren, och Jennie Brobeck, som båda kommer från organisations- och ledarskapskonsultföretaget River Jump, tar över som tillförordnade klubbdirektörer, det skriver klubben på sin hemsida.

”Duon har fullt mandat att genomföra handlingsplanen som tagits fram inom samtliga delar av föreningen och parallellt med klubbens förändringsarbete pågår rekryteringen av en ny klubbdirektör.”, skriver klubben.

Kvaltränaren blir kvar

Dessutom kommer Josef Boumedienne, som ledde Brynäs som huvudtränare i kvalet, att stanna kvar i klubben och jobba med rådgivning i sportsliga frågor och med rekrytering under våren och sommaren.

– Vi ska arbeta för att säkra framtidens ”Hockeyfabrik” och återbygga Brynäs efter denna turbulenta tid. Vi behöver etablera en trovärdighet och ett förtroende för klubben i stort gentemot våra supportrar. Gemensamt ska vi bygga en nytänkande förening med en hållbar och utvecklande kultur för individer både på och utanför isen, säger Per-Johan Johansson, styrelseledamot i Brynäs på hemsidan.

KLIPP: Styrelseledamoten Per-Johan Johansson om Brynäs kris (11 maj 2021)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör styrelseledamot Per-Johan Johansson kommentera det som hänt och hur det påverkat Brynäs. Foto: Anders Sundin/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer