Deveauxstraffet dröjer en vecka till

Uppdaterad
Publicerad

Domen mot förre Rögle-spelaren André Deveaux, som hotas av ett långt straff efter kvalattacken mot en Västerås-motståndare, dröjer en vecka till.

Det är kanadensarens juridiska ombud Leif Silbersky som har begärt att få respit.

Under tiden ska disciplinnämnden hantera fallet Noah Welch, men även där dröjer besked.

Det var i kvalet till SHL, mot Västerås, som André Deveaux på en uppvärmning överföll VIK:s Per Helmersson. Händelsen har fått enorm uppmärksamhet i HockeySverige, som nu väntar på besked om vilket straff Devaux ska få.

I fallet Deveaux är processen utsträckt. Tidigast om en vecka kan disciplinnämnden hantera ärendet vidare.

– I det här fallet är det lite speciellt eftersom säsongen är avslutad, vilket gör att vi inte har lika bråttom. Nu får processen ha sin gång, förklarar nämndens ordförande Alexander Ramsay till SvT Sport.

I förra veckan hörde Deveauxs fru av sig och förklarade att han ville yttra sig. Kort därefter blev det känt att dom anlitat ett ombud, kände advokaten Leif Silbersky som med tanke på påsken bad om ytterligare tid att läsa in sig på ärendet.

– Det är relativt ovanligt med ombud i såna fall. Det är inte första gången, men det är ovanligt, säger Ramsay, själv jurist.

Noah Welch-ärendet behandlas på onsdagen

Växjöbacken Noah Welch fick matchstraff efter sin tackling mot Frölundas Max Görtz igår, en händelse som i efterhand uppgraderas till ett sk ”match penalty” och därmed automatiskt innebär att Welch är avstängd i nästa match. Det ger nämnden lite extratid. Idag får spelaren en chans att yttra sig och först imorgon sammanträder nämnden och meddelar dom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.