Färjestad krossade Djurgården

Färjestad väntade inte med att lägga på trycket i den femte semifinalmatchen mot Djurgården. På tio minuter hann det bli tre mål för hemmalaget. Och det skulle bli en riktig kross. 8–2 blev det till slut för Färjestad.

Färjestad gick på knock direkt  i första perioden. Efter tre minuter hade färjestad 5-0 i skott – två av dem var mål. Det första en till synes slumpartad instötning av Johan Ryno, det senare ett riktigt fint returskott av Marcus Nilsson till 2–0.

Det tredje kom efter knappa tio minuter in i matchen. Efter en del misslyckade uppspel och två offside lyckades Färjestad sätta 3–0 genom Johan Ryno som därmed gjorde sitt andra mål i matchen.

– Vi kommer ut och börjar precis som vi vill. Vi släpper och kör, så vi är nöjda med den första perioden. Det är så här vi måste spela för att slå Djurgården, sade Johan Ryno till C More.

Rasande tempo

Hemmalaget startade även den andra perioden i ett rasande tempo. Efter fem minuter kom Johan Ryno i ett två mot ett läge och sätter pucken upp i nättaket bakom Adam Reideborn. Redideborn byttes därefter ut till förmån för Robin Jensen.

Reduceringen skulle dock komma. Dick Axelsson målade mot sitt förra lag och gav Djurgården 4–1. Men repliken var inte långt borta. Djurgårdsspelarnas trötthet utnyttjades av Färjestad som fick ett långt anfall som ledde till 5–1 och 6–1 på bara en minut.

I samband med målet sade Dick Axelsson någonting till domaren, och fick matchstraff för Abuse of Officials och riskerar därmed att missa nästa match.

”För dåligt av oss”

Även ett sjunde mål skulle komma innan den andra perioden var slut. Illari Melart skickade in ett slagskott från blå upp i krysset.

– Det är för dåligt av oss. Vi spelar mesigt och skvättigt där ute. Vi måste köra i varje byte och gasa framåt nu, sade Djurgårdens Jesper Pettersson.

Den tredje perioden blev gästernas bästa försvarsmässigt men Färjestad skulle mäkta med ett mål till, en retur signerad Joakim Nygård.

Marcus Davidsson snyggade till siffrorna något för Djurgården med en dryg minut kvar av matchen som Färjestad till slut vann med 8–2.

– För oss är det ny match på tisdag. Vi har ingenting att ta med oss idag, sade Djurgårdstränaren Robert Ohlsson efteråt.