Jonas Andersson överraskades av att Djurgården valde Johan Garpenlöv. Foto: Bildbyrån

Experten om Djurgårdens val av Johan Garpenlöv: ”Lite förvånad”

Uppdaterad
Publicerad

I dag meddelade den hockeyallsvenska trean Djurgården att de byter tränare från Joakim Fagervall till Tre Kronors tidigare förbundskapten Johan Garpenlöv.

– Lite förvånad är jag, men han har ju Djurgårdsankytning, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Med tanke på Djurgårdens svaga form den senaste tiden tycker Jonas Andersson att Djurgårdens sportsliga ledning fattade rätt beslut då de bytte tränare.

– Jag tycker att det är helt rätt. De har vunnit tre av de senaste tio matcherna på ordinarie tid. Då man har det laget de har, då måste man agera, säger Andersson och fortsätter:

– Som formatet är så är det i slutspelet man ska vara som bäst. Men likväl så måste det till en förändring för att nu bygga mot slutspelet. Det har inte sett bra ut och juniorerna har inte fått den utveckling jag trodde att de skulle ha.

Andersson överraskades av att valet föll på Tre Kronors tidigare förbundskapten Garpenlöv, 54.

– Oprövat, även om han har varit förbundskapten så har han ju aldrig varit huvudtränare i ett klubblag. Lite förvånad är jag, men han har ju Djurgårdsankytning. Jag tycker det blir spännande att se och att det är kul att de vågar välja Garpenlöv, säger experten.

Han pekar på flera saker som kan bli bättre hos Djurgården.

– De behöver få tydlighet i spelidén. De behöver kunna föra matcher på ett annat sätt. De behöver en utveckling på flera spelare, för om man kollar på laguppställningen så har de ett lag som ska vara i ett bättre läge. Den senaste tiden har de underpresterat kraftigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.