Marcus Ragnarsson ansluter till Djurgården från Tre Kronor. Foto: TT Nyhetsbyrån

Djurgården plockar in tränare från Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

Efter en tung säsong stod det i början av april klart att Djurgården trillar ur SHL. Som en följd av degraderingen till hockeyallsvenskan valde hela 16 spelare att lämna klubben – men nu kan Djurgården presentera en tung förstärkning: Tre Kronors backtränare Marcus Ragnarsson.

– Vi får tillbaka en stark Djurgårdsidentitet, som vet vad som krävs för att spela i Djurgår'n. Dels har han erfarenhet från NHL och individuellt jobb med backar, men även en lång erfarenhet från Almtuna och nu senast landslaget, säger Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel på klubbens hemsida.

Marcus Ragnarsson, som vann SM-guld med Djurgården 1990 och 1991, kommer närmast från rollen som backtränare i Tre Kronor. Nu kliver han in som assisterande tränare bredvid Joakim Fagervall.

Kontraktet är skrivet över två år och 50-årige Ragnarsson ansluter till Djurgården så snart hans arbete med Tre Kronor är avslutat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.