Djurgårdens ordförande Kaarel Lehiste avgår. Foto: TT/Bildbyrån

Djurgårdens ordförande avgår: ”Klart misslyckande”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens säsong slutade i ett stort fiasko.

Nu meddelar klubbens ordförande Kaarel Lehiste att han avgår:

– Som ytterst ansvarig för den här fantastiska föreningen ser jag detta som ett klart misslyckande, något som jag beklagar av hela mitt hjärta, säger Lehiste till föreningens hemsida.

Djurgården var klara favoriter när de gick in i det negativa kvalet mot Timrå, men efter fyra raka förluster blir det spel i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

– Lördagen den 2:a april 2022 kommer för alltid att vara en fruktansvärt tung kväll och ett av de absolut värsta ögonblicken i mitt liv, säger Kaarel Lehiste till Djurgårdens hemsida.

Nu väljer han att lämna sin post.

– Till följd av degraderingen har jag meddelat valberedning, styrelse samt VD att jag kliver av mitt uppdrag som ordförande vid kommande årsmöte. Som ytterst ansvarig för den här fantastiska föreningen ser jag detta som ett klart misslyckande, något som jag beklagar av hela mitt hjärta, säger Lehiste och fortsätter:

– Jag kommer fram till årsmötet och mitt avträde att ge allt för att stötta i de förberedelser som ska göras. Kraften i Djurgårdens IF är mycket stark, tillsammans kommer föreningen att resa sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.