Djurgården fullbordade stark vecka – nollade Brynäs hemma

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården nollade Brynäs på Hovet.

– Det här var helt magiskt. Vi vinner på det hårda jobbet, en bra laginsats, säger 17-årige Linus Eriksson till TV4 som satte spiken i Gävlekistan.

När man ser svettiga parader som den från Brynäsmålvakten Damian Clara här ovan (se klipp), förstår man varför det länge var mållös i det hockeyallsvenska toppmötet mellan Djurgården och Brynäs.

Skotten 25-20 till gästerna från Gävle på Hovet efter två perioder, men varken Clara eller Hugo Hävelid hade så långt släppt någon puck förbi sig.

Men i den tredje perioden skulle en av dem få kapitulera.

Klasen löste dödläget

I powerplay fick Linus Klasen pucken ute till vänster, gick in mot den ena tekningscirkeln innan han smaskade upp pucken i det bortre krysset.

Edvin Hammarlund fyllde sex minuter senare på med 2-0 innan 17-årige Linus Eriksson snärtade trean som var hans andra mål för säsongen.

Minskade gapet

Där stannade siffrorna när Djurgården tog sin andra raka seger efter att man besegrat Björklöven tidigare i veckan.

För Brynäs blev det en förlust efter två tidigare raka segrar. Man är fortsatt i topp av tabellen, men nu sex poäng före Djurgården i stället för nio.

HockeyAllsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

3 - 0

Brynäs IF logo

Brynäs IF

0-0, 0-0, 3-0
Hovet, Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.