Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter flera dagars tystnad höll idag en pressad ordförande för Timrå IK presskonferens om det klubben själv kallar ”turbulensen” kring damlaget. ”Vi sköter inte damsektionen med vänsterhanden”, menade Lars Backlund Foto: SVT

Timrå IK om röran kring damlaget: ”Vi sköter inte damhockeyn med vänsterhanden”

Uppdaterad
Publicerad

Det har rått upprorsstämming i Timrå IK:s damlag sedan beskedet att lagets sportchef och tränare sparkats. Idag skulle klubbledningen ge sin bild av hur röran kring damlaget ska hanteras – men Timrå IK backar inte när det gäller den sparkade tränaren.

Timrå IK gör idag en pudel och håller med om att kommunikationen kring damlaget varit dålig och skapat upprörda känslor.

Samtidigt står klubben fast vid beslutet att göra sig av med Georgina Farman, som så sent som i maj förra året gjordes till sportchef för damlaget.

”Stopp för pajkastningen”

– Jag har varit i kontakt med Farman och jag bad om ursäkt för den turbulens som har varit, säger Lars Backlund, klubbens ordförande.

– Vi har kommit överens om att sluta med den här pajkastningen, säger Backlund.

Men Farman kommer inte tillbaka till klubben som tränare, och enligt Lars Backlund har det funnits en konflikt om elittänkande där unga spelare från hockeygymnasiet inte fått tillräckligt med speltid.

Det har varit i strid med klubbens målsättning, enligt Timrå IK.

Ny organisation

Nu stöps organisationen om och damsektionen placeras under akademiverksamheten.

– Vi måste till det här så att det funkar, och det kanske inte var en så bra idé att ha den direkt under klubbchefen, säger Lars Backlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.