• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Foto: Bildbyrån

Djurgårdens storstjärna stängs av – missar nästa säsongsinledning

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens storstjärna Jennifer Wakefield missade den sista semifinalen mot HV71 efter att ha delat ut en armbågstackling i den tidigare matchen. Nu står det även klart att hon stängs av i upptakten av nästa säsong, då hon inte får spela mellan 11-27 september.

”Hon har möjlighet att ta en annan väg förbi spelaren. Men väljer att ta kontakt och gör det med en uppåtgående rörelse mot huvudet...Nämnden finner det utrett att Jennifer Wakefield gjort sig skyldig till elbowing...Jennifer Wakefield stängdes av i beslut den 21 januari 2020 för checking to the head och det rör sig alltså nu om ett snart återfall i en liknande förseelse. Detta ska beaktas i försvårande riktning vid bedömning av straffvärdet.”, skriver svenska ishockeyförbundet i sitt beslut.

Jennifer Wakefields missade fyra matcher i slutskedet av grundserien på grund av en avstängning.

Hennes kontrakt går ut efter den här säsongen och det är fortfarande oklart var hon kommer att spela under nästa säsong.

KLIPP: HV71 klar för final efter drama mot Djurgården (01 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.