Dramatisk avslutning när Sverige besegrade Tjeckien i JVM

Sverige mot Tjeckien i JVM utvecklade sig till en rysare.

I förlängningen stod först Carl Lindbom för en jätteräddning – sen avgjorde Ludvig Jansson med ett fint solomål när han satte 3–2.

– En helt fantastisk match av hela laget. Jag är sjukt lättad och väldigt nöjd, säger Jansson efter matchen.

Sverige vände 0–1 till 2–1 på under två minuter i andra perioden. Men med drygt fem minuter kvar av sista perioden kvitterade Tjeckien och matchen gick till förlängning.

Där avgjorde Ludvig Jansson, efter att Carl Lindbom gjort en jätteräddning. Sverige är obesegrade och toppar nu grupp A, en poäng före Tjeckien.

JVM i ishockey

– Jag har bra självförtroende just nu. Jag försöker göra det jag är bra på. Det var grymt kul att pilla in den, säger Jansson om sitt mål.

Sverige möter Kanada på nyårsnatten i sista gruppspelsmatchen.

– Klart vår bästa match. Mest nöjd med solida defensiven. Vi tog ett stort steg framåt, säger svenska förbundskaptenen Magnus Hävelid till SVT.

Oroväckande bilder

Sverige drabbades av två tunga avbräck under matchens inledning. Leo Carlsson deltog under uppvärmningen – men när matchen drog igång saknades JVM-stjärnan. Även Fabian Lysell utgick under matchens gång.

–  Jag ska prata med läkarteamet, hoppas de är tillbaka i spel imorgon, säger Hävelid.