Floridas Alexander Wennberg gratuleras efter sitt hattrick mot Columbus. Foto: TT.

Hattrick av Wennberg när Florida vann

Alexander Wennberg gjorde hattrick när Florida vann över Columbus med 5–2 i NHL-ishockeyn.

– Just nu funkar det liksom för mig, så jag försöker bara att rida på den vågen och fortsätta att göra samma saker, säger han.

Hattricket var Alexander Wennbergs första i NHL. Och dessutom mot sitt tidigare lag.

Wennberg spelade i Columbus från 2014 till i oktober i fjol då han köptes ut av klubben och bytte hemmais till Florida.

– Det är alltid lite speciellt att möta dem, säger han och fortsätter:

– Vi har spelat mot dem massa gånger tidigare, men det var en match som man var peppad över. Det kändes som att vi hade ett bra spel, så det var bara kul där ute.

Wennberg inledde sitt målskytte med att ge Florida 2–0 i andra periodens femte minut. Fyra minuter senare fixade han 3–0. Hattricket säkrades i matchens slutsekunder då han fick in 5–2.

Dubbelt straffavgörande

Buffalo, som inledde säsongen med en rekordlång förlustsvit, lyckades åter plocka poäng efter nattens match mot New York Rangers. Men det krävdes både förlängning och straffavgörande.

– Jag gillar vad jag såg i kväll, säger tillfällige Buffalo-tränaren Don Granato.

Buffalo har haft en knäckande säsongsinledning. 18 förluster i rad innan säsongens första vinst över Philadelphia natten till skärtorsdagen. Sedan ytterligare en förlust mot Rangers natten till i fredags.

– Vi var besvikna häromdagen, vi levde inte upp till våra egna förväntningar. Vi pratade om det efteråt och lyfte en del saker, säger Don Granato.

Olofsson kvitterade

New York Rangers ledde nattens möte med 2–1 inför den avslutande perioden. I slutet av tredje kvitterade Victor Olofsson och matchen togs till förlängning. Den blev dock mållös och det fick i stället avgöras i straffläggning.

Linus Ullmark räddade 28 skott i Buffalomålet under 65 minuters spel och höll sedan tomt i buren under straffläggningen. Den avgörande straffen sattes av Buffalos Tage Thompson.

Det krävdes även straffläggning för att avgöra mötet Philadelphia–NY Islanders.

– Det var en tuff match för båda lagen, säger Islanders-tränaren Barry Trotz.

New York-laget ledde med 2–0 inför den tredje perioden, båda målen av Anthony Beauvillier. I den avslutande perioden var det Philadelphias Claude Giroux tur att sätta två mål och kvitteringen tog matchen till en mållös förlängning.

– Det var en ganska konstig match, hur den utvecklades. Men jag tycker att vi gjorde ett bra jobb och höll oss till planen. Det är aldrig lätt när man tappar en ledning att komma tillbaka, säger Beauvillier.

Islanders Mathew Barzal satte den avgörande straffen i fjärde rundan.

KLIPP: SVT sänder dokumentär om Sven Tumba (31 mars)