Nanna Jansson /arkiv. Foto: TT Nyhetsbyrån

Dubbla OS-medaljören tillbaka i Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs damlag i SDHL förstärker. Den dubbla OS-medaljören Nanna Jansson återvänder till klubben som assisterande tränare efter ett års avbrott.

– Förutsättningarna för tjejerna är radikalt förändrade, säger hon i ett pressmeddelande.

Nanna Jansson har en medaljsprakande spelarkarriär bakom sig och tog som spelare bland annat två OS-medaljer (silver och brons), två VM-brons och ett SM-guld med Segeltorp.

Nu gör hon comeback i båset och förstärker tränarsidan i Brynäs.

– Jag fick en fråga av ”Carla” (Magnus Carlsson, reds. anm) för ungefär tre veckor sedan. Jag hade ett möte med honom och Micke Campese. Efter det kände jag att det är någonting som verkligen har hänt. Förutsättningarna för tjejerna är radikalt förändrade jämfört med när jag var här sist, säger Jansson i ett pressmeddelande.

”Det man säger, det menar man”

Den förra storspelaren var assisterande  tränare i klubben mellan 2015 och 2017. Nu är hon tillbaka efter ett års uppehåll och berättar att de stora förändringarna som skett inom organisationen var en av anledningarna till att hon valde att komma tillbaka.

– Min första fråga till Micke och ”Carla” var hur förutsättningarna för tjejerna såg ut. När jag hade fått det bekräftat och hört om planen så känns det jätteinspirerande att få vara med på den resan som vi tar avstamp för nu. Efter vi hade haft det mötet tog det väl tio minuter sen ringde jag och sa att nu kör vi, säger hon.

Enligt Jansson är det flera förändringar som har skett inom laget.

– Det som sticker ut är att det man säger, det menar man. Det är inte bara ord. Det finns en handling bakom. Så har det inte riktigt varit förut, men nu känns det som att det är på riktigt från högsta nivå i styrelsen ner till oss som ska göra det vardagliga här runt hockeyn. Det är jättekul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.