Oscar Alsenfelt skadades när Malmö mötte Luleå. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Dubbla smällar för Malmö: Skadad målvakt och förlust

Uppdaterad
Publicerad

Malmö hade en tung afton i Luleå.

Inte nog med att de förlorade med 0–3.

Dessutom skadades målvakten Oscar Alsenfelt.

Nej, det var inte Malmös kväll i Norrbotten. Hemmalaget Luleå kom ut riktigt bra, och gjorde 1–0 redan efter 2.33 genom Robin Kovacs.

Blott 15 sekunder senare kom 2–0, och knappt halvvägs in i den andra perioden kom även 3–0, då Jonas Berglund tog tillvara på en fladderpuck i slottet och gjorde målet som i praktiken punkterade matchen.

– Matchen är slut efter 2.48 för vår del. Vi får aldrig någon kontakt och kommer aldrig in i det. Det blir mellanmjölk av allt vi gör, tycker jag. Vi hittar aldrig tillbaka till vårt grundspel, säger Malmös tränare Peter Andersson till C More.

Tränaren ville inte svara

I slutperioden försökte Malmö pressa på för en reducering, men Luleå jobbade hårt och täppte till bra i försvaret.

För Malmö var förlusten inte det enda på minuslistan i kväll. I den andra periodens tolfte minut blev målvakten Oscar Alsenfelt påkörd av Luleås Austin Farley. Alsenfelt försökte spela vidare men tvingades kliva av.

– Det är andra raka matchen som någonting händer från en motspelare mot vår målvakt. Han (Alsenfelt) blev dessutom pååkt för inte alltför längesedan när vi mötte HV71 hemma, säger Malmös målvaktstränare Henning Sohlberg till Kvällsposten.

”Har kämpat på”

Tränaren Peter Andersson fick i C More frågan om vad han tyckte om situationen, men han ville inte svara, utan tog bara av sig hörlurarna och lämnade intervjun.

Men till Sydsvenskan kunde Andersson ge en kort kommentar om Alsenfelt.

– Jag vet inte hur Oscar mår. Han fick en smäll för några matcher sedan, men har kämpat på. Men nu fick han en ny smäll, sade han till dem.

SHL

Luleå HF logo

Luleå HF

3 - 0

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

2-0, 1-0, 0-0
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 5571

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.