Elias Pettersson har fått en mindre sträckning i ett av ligamenten. Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter skadan: Då kan Elias Pettersson göra comeback

Uppdaterad
Publicerad

Elias Pettersson är tillbaka på isen efter knäskadan – och kan vara aktuell i matchen mot Edmonton natten mot torsdag. Det meddelar Canuckscoachen Travis Green på en pressträff.

I knappt två veckor har stjärnskottet Elias Petterson varit knäskadad. I en exklusiv intervju med SVT Sport berättade han för en vecka sedan att det dock inte verkar vara en allvarlig skada. Och nu kommer ytterligare positiva besked från Vancouver.

På en pressträff meddelar Canuckscoachen Travis Green att Pettersson tränar på is igen och att det ser bra ut. På frågan om Pettersson kan spela i matchen mot Edmonton natten mot torsdag, är Travis Green försiktigt positiv till att det kan bli aktuellt.

– Vi tar det dag för dag, men det är inget jag utesluter.

Har missat Canucks tre senaste matcher

Det var i matchen mot Montreal för knappt två veckor sedan som Pettersson vred höger knä och ben i en närkamp. Sedan dess har han varit borta från spel och missat Vancouver Canucks tre senaste matcher.

Petersson har utan att överdriva gjort stor succé i NHL, med 42 poäng på 38 matcher hittills den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.