Tingsryd vill att matchen mot Kristianstad spelas om Foto: Bildbyrån/Cmore

Efter skandalen – Tingsryd begär omspel: ”Var en parodi”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ett knallskott kastats in på isen mellan Kristianstad och Tingsryd ville inte Tingsryd spela klart matchen. Nu begär de omspel.

– Detta är det värsta Taif någonsin råkat ut för, skriver klubben i ett mejl till Svenska ishockeyförbundet, enligt Smålandsposten

Det var i fredags som matchen mellan Kristianstad och Tingsryd blev avbruten efter att ett knallskott kastats in på isen. Cirka en och en halv timme senare spelades matchen färdigt.

– Det jag är mest besviken över är att man överhuvudtaget tvingar oss att återuppta matchen, sa tränaren Fredrik Glader till SVT Sport efter matchen.

Nu har klubben i ett mejl till ishockeyförbundet, signerat av tränare Fredrik Glader och ordföranden Jan Pyrell, begärt att matchen spelas om, enligt Smålandsposten.

”Vad som hände den sista kvarten av matchen var en parodi. Tävlingsnämndens beslut måste grundas på att händelseutvecklingen i tredje perioden likställs med att matchen blivit avbruten”, står det bland annat i mejlet enligt tidnignen.

Tingsryd menar att man återupptog matchen efter hot om repressalier mot klubben.

Här smäller det i mötet mellan Kristianstad oich Tingsryd

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Matchen bröts efter att ett knallskott kastades in – se situationen i klippet ovan. Foto: C More

Smålandsposten har tagit del av det mejl som Tingsryd har skickat till ishockeyförbundet. Nedan står mer av innehållet:

”Detta är det värsta Taif någonsin råkat ut för. Vi anser att SIF, domarna och HA:s sportchef hanterat situationen på ett fyrkantigt och okänsligt sätt. Man har struntat i spelarnas hälsa och välmående.

Detta är en arbetsmiljöfråga och skulle ha hanterats av beslutsfattarna som en sådan. Matchen skulle ha avslutats. Allt annat är obegripligt.

Genom sitt beslut har ansvariga beslutsfattare berövat TAIF en fair och sportslig chans att kunna slutföra matchen. Hur den hade slutat vet ingen. Sådana här mycket allvarliga händelser måste bestraffas såväl för bristande säkerhet som för förstörelse av det sportsliga.

Taif begär därför att Tävlingsnämnden dömer ut en rättvis påföljd i denna sak så att Taifs sportsliga intressen tillgodoses och också för att förhindra att hockeyn förstörs av huliganer.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.