Elias Pettersson blir gratulerad av lagkamraterna efter sitt tionde mål för säsongen Foto: TT Nyhetsbyrån

Elias Pettersson fortsätter producera för Vancouver

Elias Pettersson och hans Vancouver ställdes mot NHLs just nu bästa mål i Washington Capitals. Washington tog ledning men Elias Pettersson kvitterade med ett makalöst direktskott. 1-1 stod sig fram till tredje periodens slut och i straffläggning blev Bo Horvat ensam målskytt och Vancouver vann.

Det var matinéföreställning i Washington när NHLs just nu starkaste lag tog emot Vancouver med en glödhet Elias Pettersson i spetsen.  Jakub Vrana med en förflutet i SHL gav hemmalaget ledning tidigt i första perioden med ett slagskott i mål bakom en chanslös Jakob Markström.

Men Elias Pettersson skulle ge svar på tal. Med sex minuter kvar av första perioden fick Vancouver powerplay-läge. Elias Pettersson laddade för skott och fick också passen från JT Miller. Pettersson tryckte av ett glödande direktskott rakt upp i närmsta krysset. Hans 29:e poäng för säsongen, 6 fler än tvåan i svenskligan, Wiilliam Karlsson.

Det blev inga fler mål under ordinarie tid och efter en mållös förlängning och matchen till straffar. Dansken Lars Eller och hemmafansen trodde att Eller hade avgjort men efter videogranskning så blev målet bortdömt. Istället klev Bo Horvat fram och löste avgörandet för kanadensarna.