Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elias Pettersson avgjorde för Vancouver i förlängning Foto: Bildbyrån

Elias Pettersson matchhjälte för Vancouver

Uppdaterad
Publicerad

Efter den första perioden ledde Montreal med 4-0.

Men Vancouver kom ikapp – och matchen togs till förlängning vid 6-6.

Då klev Elias Pettersson fram och avgjorde för sitt Vancouver.

– Jag vet inte om det var en lättnad att göra det målet eller vad det var. Men det var så känslomässigt, att ligga under med 4-0 och komma tillbaka, ligga under med ett igen och sedan få till förlängning och jag är glad över att vi kunde avsluta på topp, säger Pettersson som snodde åt sig pucken i förlängningen och satte avgörande 7-6 från nära håll enligt AP.

Det blev en målrik och svängig NHL-match när Vancouver Canucks ställdes mot Montreal Canadiens under natten till tisdag, svensk tid.

Redan efter första perioden ledde Montreal med 4-0. Men Canucks vände under andra perioden – innan Canadiens vände på nytt i den tredje. I slutsekunderna var 6-6 genom Andrej Kuzmenko ett faktum och matchen fick avgöras i förlängning.

Avgjorde efter 13 sekunder

Väl där dröjde det inte länge innan Elias Pettersson satte den avgörande pucken. Svensken gjorde 7-6 efter ynka 13 sekunder och Vancouver Canucks kunde räkna hem segern. Totalt blev det tre poäng för Pettersson i mötet, då han sedan tidigare hade två assist. Även Nils Höglander blev en del av målprotokollet med en assist.

NHL

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

7 - 6

Montreal Canadiens logo

Montreal Canadiens

0-4, 2-0, 4-2, 1-0
Rogers Arena, Vancouver
Publik: 18420

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.