Elias Pettersson om skadan: ”Jag har ont”

Uppdaterad
Publicerad

Elias Pettersson har tagit NHL med storm. Poängen har duggat tätt – dessvärre har skadorna gjort detsamma.

Nu berättar han för SVT Sport att han är på bättringsvägen efter senaste knäproblematiken.

– Jag har fortfarande lite ont men jag tränar för fullt för att snart vara tillbaka.

Hur känns det att vara Elias Pettersson just nu?

– Just nu är det tråkigt att vara Elias Pettersson, eftersom jag inte kan spela, svarar svensk ishockeys nya affischnamn.

Elias Pettersson ådrog sig i förra veckan en knäskada efter att ha kolliderat med en motspelare i mötet med Montreal. Det svenska underbarnet fick avbryta matchen och uppgifterna runt hans skada har sedan dess varit knapphändiga. Fram till nu – då han själv väljer att prata ut om den.

– Det blir bättre och bättre för varje dag som går. Nu har jag börjat cykla och träna igen. Så jag kan komma tillbaka så snabbt som möjligt.

Det har varit mycket runt dig den senaste tiden. Har det inte varit ett hattrick så har det varit en fem-poängmatch. När det inte varit poäng och magiska nummer så har det handlat om skador.

– Det har varit mycket men nu börjar det bli vardag. 

Hur ser du på respekten i ligan mot dig som nykomling? 

– Det gick snabbt att få det här inom laget. Sen är det väl som allt annat. Man måste förtjäna saker här i livet.

”Den grejen är utagerad”

Första skadan ådrog han sig i en duell med veteranen Mike Matheson. 

– Jag fick ett SMS av honom där han bad om ursäkt. Den grejen är utagerad. Jag tyckte det var onödigt då men nu har vi gått vidare. 

Elias Pettersson kan inte svara exakt när han är tillbaka på isen igen efter den senaste skadan men han tränar alltså för fullt och har kontinuerlig kontakt med lagets medicinska team. Men snart, är alltså budskapet från Vancouvers nya kelgris.

– Även när laget spelat mindre bra så har han varit personen som lockat media och uppmärksamhet. Vi ville först inte låta honom göra exklusiva intervjuer. Vi ville att han skulle förtjäna den uppmärksamheten. Man kan väl säga att han gjorde det snabbare än vad vi trodde var möjligt, säger klubbens presschef Ben Brown. 

En exklusiv intervju med Elias Pettersson kommer i SVT Sports kanaler inom kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.