Sofia Engström lägger skridskorna på hyllan. Foto: Bildbyrån.

Engström lägger skridskorna på hyllan

Uppdaterad
Publicerad

Ingen har gjort fler matcher än henne i den svenska högsta ligan.

Nu väljer Sofia Engström att avsluta sin spelarkarriär. Men hon blir kvar i klubben som en ny ledare för Modos damjuniorer.

– Jag känner mig till freds med att jag valt att sluta, men det känns samtidigt jobbigt, säger Engström i ett uttalande på klubbens hemsida.

14 år i Svenska damhockey ligan.

396 matcher i grundserien och 44 matcher i SM-slutspel.

Men nu väljer Sofia Engström att lägga skridskorna på hyllan.

33-åringen avslutar karriären i Modo, där hon representerat klubben i två säsonger och 70 matcher.

– Det har varit väldigt känslosamt, det behöver men inte stucka under stol med. Jag känner mig till freds med att jag valt att sluta, men på något sätt känns det samtidigt också jobbigt, säger Engström.

”Tränarroll passar mig bra”

Men när en dörr stängs öppnas en annan. I dag påbörjar hon sitt nya uppdrag som assisterande tränare för klubbens damjuniorer.

– Att bli ledare är någonting jag tänkt på tidigare, men sedan har det inte varit aktuellt förrän nu. Det känns roligt att få hjälpa till och utveckla de unga tjejerna i Modo och jag känner att en tränarroll passar mig bra, säger hon till klubben.

ARKIV: Modos Lina Ljungblom sätter 2-1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.