Erik Karlsson stod i fokus när San Jose slog Minnesota i ett utdraget straffdrama. Foto: TT

Erik Karlsson bombade in avgörande straffen

Erik Karlsson gjorde två mål under ordinarie tid och sköt sedan in den avgörande straffen i den åttonde omgången när San Jose slog Minnesota med 4-3 i ett utdraget drama som tog slut klockan 07.13 svensk tid.

– Vi hittade en väg att vinna, även om vi hade velat vinna under ordinarie tid, säger Karlsson i segerintervjun.

Karlsson åkte fram mot målvakten Cam Talbot och ett par meter framför honom drog han till det hårdaste slagskott man kan tänka sig och fick se pucken gå in till höger. Karlsson log när han som 16:e straffskytt avgjorde och åkte bort till sina lagkamrater.

Två mål på 29 matcher

Två mål på 29 matcher var Erik Karlssons facit inför bortamatchen mot Minnesota. I andra perioden kvitterade Karlsson till 2-2 och såg ut att ha blivit matchvinnare när han sköt 3-2 via stolpen i den tredje perioden.

I den 15:e omgången sköt Minnesotas Ryan Hartman en slagskottsstraff som missades. Så gjorde Karlsson samma sak med lyckat resultat.

– Jag gjorde två tidigare, varav en var ett slagskott, så därför blev det så. Sen råkade killen innan mig göra samma och det blev lite komiskt, säger Karlsson.