Eriksson Ek snabb matchhjälte

Två mål.

Där han behövde 19 sekunder för att göra det ena.

Joel Eriksson Erik blev matchvinnare för sitt Minnesota mot Vegas.

I sitt första byte, endast 19 sekunder in i första perioden, öppnade Joel Eriksson Ek målskyttet i Xcel Energy Center. Med ett handledsskott överlistade 24-åringen Marc André Fleury i Vegaskassen. Det var tidigare Färjestadforwardens nionde mål för säsongen.

Och i inledningen av tredje och sista perioden satte han sitt tionde, som gav en 3–1-ledning till Minnesota. Som till slut vann med 4–3 där gästerna reducerade genom Dylan Coghlan som fullbordade ett hattrick.

– Spelar man bra defensivt får man fler chanser framåt också. Vi fokuserar på det defensiva och då blir vi mer offensiva, säger Joel Eriksson Ek.

Minnesota har nu två raka segrar i NHL, båda mot Vegas.

De vinsterna har gjort att Minnesota, trea i väst-divisionen, nu har två poäng upp till ledande Vegas Golden Knights.