Jonas Andersson, till höger. Foto: Bildbyrån

Experten: ”Är lite förvånad att de väntade så länge”

Uppdaterad
Publicerad

Att Brynäs valde att sparka tränarna Peter Andersson och Viktor Stråhle för att ta in Josef Boumedienne och Nils Ekman chockade många.

Men SVT Sports expert Jonas Andersson tror att det är ett bra beslut, även om det kom sent.

– Jag är lite förvånad över att de väntade så länge i Brynäs, säger han.

Brynäs har varit i botten av SHL under hela säsongen. Trots det dröjde det ända tills den sista grundseriematchen var spelad innan de valde att göra en förändring på tränarsidan. Något som Jonas Andersson tycker borde skett tidigare.

– För mig är det ganska förståeligt. Däremot är jag ganska förvånad över att det var så sent med tanke på att det brukar vara skönt att få någon match som tränare och spelare innan det är skarpt läge, säger han.

Han tror att det kan vara exakt det som laget behöver för att få en bättre känsla inför kvalet.

– Det kan vara något positivt att det kommer in en annan röst. Det finns inte en spelare i Brynäs som kan vara nöjd med sin säsong. Det här blir en nystart. Jag tror det är många som kan se det som positivt.

”Det gäller att hålla nerverna”

Nu tror Andersson att det handlar mer om det mentala än att få till ett nytt spelsystem för Brynäs. Och där tror han att den nya tränarduon kan passa bra.

– Jag vet ju själv hur det är. Det gäller att hålla nerverna. Där tror jag att Josef och Nils tillsammans med övriga som är kvar i Brynäs kan göra ett väldigt bra jobb.

Andersson tror fortfarande att kvalserien kan gå hur som helst när det är två lag som underpresterat så mycket under säsongen, och har ingen känsla för vilket lag som kan klara sig kvar.

– Ingen aning. Det är väl det som gör intressant för oss som står på utsidan. Jag vågar verkligen inte tippa. Det är två lag som underpresterat kraftigt. Det laget som kommer upp i nivå är laget som kommer att vinna. För mig är det helt ovisst. Jag har inte ens en favorit på pappret.

KLIPP: Brynäs mardröm – klart för negativt kval (1 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.